Acai Visie
'bewuste voeding voor de horeca'

Wij geloven in de constante ontwikkeling van bewuste voeding voor de horeca. Gezonde producten hebben een positieve uitstraling over een concept.

Door van gezonde voeding design-food te maken creëren we een multi sensorische beleving. Gezonde keuzes zijn in mindere mate op verleiding gebaseerd. Acai Benelux ondersteund daarom horeca in het ontwerpen van de juiste beleving en impuls.

Het merk Acai staat voor duurzaam premium fruit. We creëren een sterk menu en verhogen uw omzet met premium producten, recepten, menu’s en routing advies. 

“Als u smoothies en bowls serieus neemt zijn wij de juiste partner.”

groene smoothie packs achtergrond

“Toen we in 2002 begonnen met het agenderen van gezonde voeding werden we vaak recht in het gezicht uitgelachen.” Sinds die tijd hebben we aan de wieg mogen staan van verschillende horeca concepten en de opkomst van de verschillende trends op het gebied van raw food, whole foods, veganistisch of biologisch eten en natuurlijk de smoothie bowls. Met de focus op ontwikkelingen en trends creëren we producten en concepten die aansluiten op de vraag van vandaag en morgen. Met als doel het aanbod in positieve zin te verbeteren.  

Acai bessen kopen Biologisch

Hoe het Acai verhaal begon

Toen ik in 2002 voor het eerst in Brazilië was, kwam ik voor het eerst in aanraking met de juice cultuur van Zuid Amerika. Op elke hoek van de straat kon je de meeste overheerlijke en onbekende vruchten kopen. Acai bowls en smoothies begonnen er net populair te worden. Ik vondt het fantastisch en wilde dit met mensen delen.

In 2006 waren acai en vele andere amazone vruchten nog niet in Europa. Na maanden onderzoek ontmoette ik Hans en Pascal. Zij waren net terug uit Zuid Amerika, waar zij het Non Wood Forrest Project hadden opgezet. NWFP stimuleert de bevolking van de amazone om haar omgeving duurzaam te exploiteren zonder houtkap. Uit deze duurzame oplossing voor het behoud van de amazone, kwamen acai en andere vruchten als één van de oplossingen naar voren.

Er was in 2006 nog totaal geen markt voor deze producten in europa. Maar we hebben toch besloten om ons erin vast te bijten en om deze markt te ontwikkelen. Niet alleen voor de bevolking in de amazone, maar ook om Europa kennis te laten maken met de rijkdommen van deze aarde.

Doormiddel van juice bars, festivals en events konden we eigen afzet kanalen creëren voor een vaste basis. En daarnaast werken aan de ontwikkeling van smoothies binnen de horeca en retail. Maar als je in die tijd “gezondheid” zei, begon iedereen te giechelen. En dat acai of andere amazone vruchten totaal onbekend waren.

" Maar als je in die tijd gezondheid zei, begon iedereen te giechelen"

Wij geloofden blind in het product en onze missie, maar wisten dat we een lange adem moesten hebben. We hebben de wereld in de afgelopen jaren positief zien veranderen op dit gebied. Daar hebben wij zeker ons steentje aan bijgedragen.

We mogen best zeggen dat we de nederlandsche smoothie en bowl markt vooruit hebben geholpen. Door gezondheid, creativiteit en duurzaamheid centraal te stellen binnen menu’s en concepten die we hebben ontwikkeld.

Onze missie is succesvol, maar we zijn er nog niet. Acai en smoothies zijn nog geen vaste onderdelen van het westerse voedingspatroon, dus er is nog werk aan de winkel.

We zullen blijven werken aan de betere beschikbaarheid van Acai, de ontwikkeling van gezonde eetpatronen en nieuwe producten. Zoals de ondertussen populaire acai bowls.

Deel deze pagina met je vrienden:

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op google
Deel op linkedin
Deel op pinterest
Deel op email
Deel op whatsapp
DutchEnglishFrenchGerman
acai organic europa Fine fruits club logo

Acai sample pakket aanvraag

acai organic europa Fine fruits club logo

Zakelijke account aanvraag

acai organic europa Fine fruits club logo

We nemen contact met
u op