Winkels acai en smoothies

Biologische Acai voor het eerst goed verkrijgbaar in Nederland

Geschiedenis:

Toen ik tien jaar geleden in Brazilië was, kwam ik voor het eerst in aanraking met de juice cultuur van Zuid-Amerika. Op elke hoek van de straat kon je echt de meeste overheerlijke en onbekende vruchten kopen. Acai bowls en smoothies begonnen er net populair te worden. Ik vondt het fantastisch en wilde dit met mensen delen.

In 2006 waren acai en vele andere Amazone vruchten nog niet in Europa. Na maanden onderzoek ontmoette ik Hans en Pascal die net terug waren uit Zuid-Amerika waar zij het Non Wood Forrest Project hadden opgezet. NWFP stimuleert de bevolking van de amazone om haar omgeving duurzaam te exploiteren zonder houtkap. Uit deze duurzame oplossing voor het behoud van de amazone kwamen bevroren acai en andere vruchten als oplossing naar voren.

Er was toen nog totaal geen markt voor deze producten in Europa maar we hebben toch besloten om ons erin vast te bijten om deze markt te ontwikkelen. Niet alleen voor de bevolking in de amazone maar ook om Europa kennis te laten maken met de rijkdommen van deze aarde.

Doormiddel van juice bars, festivals en events konden we eigen afzet kanalen creëren voor een vaste basis en daarnaast werken aan de ontwikkeling van smoothies binnen de horeca en retail.  Dit was nog wel de tijd dat als je gezondheid zei dat iedereen begon te giechelen en dan acai of andere Amazone vruchten totaal onbekend waren.

We geloofde blind in het product en onze missie maar wisten dat we een lange adem moesten hebben. We hebben de wereld in de afgelopen 10 jaar op dit gebied positief zien veranderen en hebben er zeker ons steentje aan bijgedragen.

We mogen best zeggen dat we de Nederlandsche smoothie markt vooruit hebben geholpen. Door gezondheid, creativiteit en duurzaamheid centraal te stellen binnen menu’s en concepten die we hebben ontwikkeld.

Voor het eerst landelijk verkrijgbaar:

Sinds november 2016 is onze pure biologische Acai voor het eerst goed verkrijgbaar in Nederland voor de consument. De Eko Plaza heeft als eerste supermarkt keten met landelijke dekking de pure biologische producten van Acai Benelux omarmd en dit is iets wat in onze ogen groot respect verdient.

Dus: Support your local dealer en koop je Acai in jouw Eko Plaza.  In onze shopfinder vindt je de Eko plaza met Acai bij jou in de buurt.

Acai bowl recepten:

Daarmee kan nu iedereen gemakkelijk thuis Acai bowls maken. Kijk hier voor een paar recepten en deel je resultaten met ons 😉

Laat hier ook een leuke reactie achter en support Acai Benelux 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *