Hoe zijn de Acai bessen naar Nederland gekomen.

Hoe zijn de Acaibessen naar Nederland gekomen:

Het was 2005 toen ik voor het eerst naar Brazilië afreisde. Het kan met de magie van Brazilië te maken hebben gehad, maar ik kwam er tot een helder inzicht; wij missen toch echt iets in Nederland! Ik wilde deze ervaring direct delen en besloot er werk van te maken. Ik leerde daar in korte tijd op z’n minst 20 fruitsoorten kennen, waar ik in de verste verte nog nooit van had gehoord. Het ene ras nog gezonder en lekkerder dan de andere. Voor een Juice en Smoothie liefhebber was de hele “suco / juice cultuur” op zich, een geweldige ervaring! Acai begon toen net populair te worden in de rest van Brazilië en werd ook in Noord Amerika opgepikt, in de toen nog smalle health food cultuur. Toen Oprah Winfrey er in 2006 achter ging staan, ging het hard met de bekendheid van de gezonde Acaibes.

Non Wood Forrest Products:
Medio 2006 kwam ik in contact met Dr. Pascal Stutte die toen net terug was uit Brazilië, waar hij vanuit een denktank om het Amazone woud te preserveren, de Non Wood Forrest Products had opgericht. Dit houdt even kort gezegd in dat via NWFP de bevolking van de Amazone wordt gestimuleerd om hun omgeving duurzaam te exploiteren zonder houtkap. Later dat jaar is Acai Nederland opgericht als onderdeel van Acai Europa en maakte Nederland voor het eerst kennis met Acai!

“Als je denkt dat je iets kan verbeteren, moet je het doen”

De Europese smoothiemarkt bestond toen nog uit maximaal: Banaan-Aardbei en Sinaasappel-Mango. En wat de boer niet kent … . Al snel werd het me duidelijk dat hier een hele lange adem voor nodig zou zijn. Gelukkig was er enorm veel ruimte voor verbetering. Bij elke demonstratie in de horeca of Acai events klant op festivals, proefde ik diezelfde ervaring. Wow! Een hele nieuwe soort, wat lekker! En nog gezond ook!? Alle geïnvesteerde energie kwam hiermee direct terug en sterkt mij in mijn doel tot op de dag van vandaag.

Over de jaren heen heb ik de ontwikkeling van voedingswaarde bewustzijn bij consumenten mogen meemaken. Als marketeer heb ik met plaatsvervangende schaamte moeten toezien wat financiele hebzucht heeft gedaan met de voedselketen. Ik heb me met liefde en plezier vastgebeten in het populair maken van gezonde en echte voeding in de retail en horeca.

Gelukkig wordt de wereld elke dag een stukje beter! (al lijkt het soms anders)

Met ingang van vandaag zal ik via deze blog jullie op de hoogte houden van grotere en kleinere ontwikkelingen die op mijn pad komen.

Stay tuned!

1 gedachte op “Hoe zijn de Acai bessen naar Nederland gekomen.”

 1. Ha Joost,
  Ziet er prima uit, deze website.
  En nog steeds een mooie visie op gezondheid, duurzaamheid en eerlijke handel. Go for it !!
  Ik mis wel je naam, onder deze blog….(?)
  G
  Liefs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *