Acai gezonde horeca

Voedingswaarde bewustzijn in de Nederlandse horeca

Voedingswaarde bewustzijn in de nederlandse horeca

Voedingswaarde bewustzijn in de Nederlandse horeca, is absoluut in ontwikkeling. Sinds een jaar tip ik relaties of concepten in ontwikkeling, dat het een meerwaarde is voor de gast als ze voedingswaarde zouden vermelden in het menu. Calorieën, eiwitten, vetten en koolhydraten, het zou fantastisch zijn. Niet belerend, maar informerend neergezet.

De “superfood” hype is nu echt achter ons, maar heeft als prettig nalatenschap dat de Nederlandse consument zich verder is gaan verdiepen in voedingswaardes. Het gevolg van deze constante verschuiving is dat hij of zij hier meer controle over wil gaan krijgen. Daarnaast is een sportief en fit lichaam het nieuwe schoonheidsmodel aan het worden. Ook hier zie ik veel behoefte aan voedingswaarde informatie ontstaan.

Ik tref tot mijn verbazing toch elke keer weinig enthousiasme ondanks dat het een kleine moeite is en je er nu nog innovatief en onderscheidend mee kunt zijn. Ik voorspel namelijk dat het op termijn gemeen goed zal zijn.

Als ik een horecagelegenheid tref die Kcal’s vermeldt, merk ik dat ik niet direct rekening mee hou met wat ik bestel. Wel ben ik erg geïnteresseerd in hoeveel Kcal’s elk item bevat. Ik zou met hetzelfde gemak een cheesecake van 650 Kcal+ bestellen als ik daar zin in heb. Ik denk wel dat ik er later die week eerder één zou overslaan, als de verleiding zich voordoet. Het komt in ieder geval over alsof de ondernemer weet wat hij verkoopt en zijn best doet verantwoorde keuzes te maken.  Je beoordeelt het menu dan ook op een andere manier.  Zelfs in het geval van de Mc Donalds (waar ik als gezondheidsactivist toch weinig goeds voor over heb), moet ik toegeven dat ik het vanuit klantgerichtheid gezien positief vind.

Wist je dat de overheid schoolkantines verplicht calorieën te vermelden in het menu? De overheid vindt het blijkbaar belangrijk dat de jeugd hier bewust van wordt. Jongeren en studenten groeien er al mee op.

Ik daag ondernemers uit om de stap te zetten. Indien je de stap zou willen maken, maar twijfelt over een goede implementatie, bel of mail me en ik kan je met een paar goede tips op weg helpen.  (Ik ben benieuwd hoe druk ik het ga krijgen 😉

Keep you posted.

Joost Snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *