acai organic europa Fine fruits club logo

Zakelijk

Acai missie

“Als je denkt dat iets beter kan, moet je het ook doen!”

We geloven in de rijkdommen van onze planeet en zijn ervan overtuigd dat we smoothies leuker, lekkerder en gezonder kunnen maken.

Dit doen we door constant te werken aan de ontwikkeling van nieuwe recepten en het ontdekken van nieuwe fruitsoorten, waarbij duurzaamheid, smaak en voedingswaarde centraal staan.

Het merk Acai staat voor premium smoothie fruit. Wij maken het beschikbaar zodat jij optimaal kan genieten van je gezondheid en de heerlijke smaken uit de wereld.

Acai fair trade biologisch

“Ik had nog nooit zo iets lekkers geproefd! Na terugkomst van mijn reizen in Zuid Amerika heb ik maanden in Nederland moeten zoeken. Toen bleek dat Acai er niet was besloot ik in 2006 om het zelf te gaan importeren. Ik wilde niet alleen iets terug doen voor Brazilië maar ook dat Nederland de acai bes leerde kennen en dat het voor iedereen beschikbaar werd..” 

Acai bessen kopen Biologisch

Ons Acai verhaal

Toen ik in 2005 voor het eerst in Brazilië was, kwam ik voor het eerst in aanraking met de juice cultuur van Zuid Amerika. Op elke hoek van de straat kon je echt de meeste overheerlijke en onbekende vruchten kopen. Acai bowls en smoothies begonnen er net populair te worden. Ik vondt het fantastisch en wilde dit met mensen delen.

In 2006 waren acai en vele andere amazone vruchten nog niet in Europa. Na maanden onderzoek ontmoette ik Hans en Pascal die net terug waren uit Zuid Amerika waar zij het Non Wood Forrest Project hadden opgezet. NWFP stimuleert de bevolking van de amazone om haar omgeving duurzaam te exploiteren zonder houtkap. Uit deze duurzame oplossing voor het behoud van de amazone kwamen acai en andere vruchten als een van de oplossingen naar voren.

Er was in 2006 nog totaal geen markt voor deze producten in europa maar we hebben toch besloten om ons erin vast te bijten om deze markt te ontwikkelen. Niet alleen voor de bevolking in de amazone maar ook om Europa kennis te laten maken met de rijkdommen van deze aarde.

Doormiddel van juice bars, festivals en events konden we eigen afzet kanalen creëren voor een vaste basis en daarnaast werken aan de ontwikkeling van smoothies binnen de horeca en retail. Dit was nog wel in de tijd dat als je gezondheid zei dat iedereen begon te giechelen en dat acai of andere amazone vruchten totaal onbekend waren.

We geloofden blind in het product en onze missie maar wisten dat we een lange adem moesten hebben. We hebben de wereld in de afgelopen 10 jaar op dit gebied positief zien veranderen en hebben er zeker ons steentje aan bijgedragen.

We mogen best zeggen dat we de nederlandse smoothie markt vooruit hebben geholpen. Door gezondheid, creativiteit en duurzaamheid centraal te stellen binnen menu’s en concepten die we hebben ontwikkeld.

Onze missie is succesvol, maar we zijn er nog niet. Acai en smoothies zijn nog geen vaste onderdelen van het westerse voedingspatroon dus er is nog werk aan de winkel.

We zullen blijven werken aan de betere beschikbaarheid van Acai, de ontwikkeling van gezonde eetpatronen en nieuwe producten zoals bijvoorbeeld de ondertussen populaire acai bowls.  – Joost Snel

Deel deze pagina met je vrienden:

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op google
Deel op linkedin
Deel op pinterest
Deel op email
Deel op whatsapp
DutchEnglishFrenchGerman
acai organic europa Fine fruits club logo

Acai sample pakket aanvraag

acai organic europa Fine fruits club logo

Zakelijke account aanvraag

acai organic europa Fine fruits club logo

We nemen contact met
u op