Acai-Benelux-Logo

OVER ONS

WAT MOTIVEERT ONS ?

"De beste biologische Acai en smoothie bowl producten maken!
Zo lekker en gezond mogelijk met zorg voor de natuur."

Hoe we dat doen?

Dat vertellen we je graag! Navigeer gemakkelijk via de tijdlijn en kom alles te weten over de geschiedenis van Acai in Europa en de evolutie van gezonde smoothies en bowls

DE OORSPRONG VAN ACAI

Gezonde smoothies en Acai bowls

2002

Oprichting ACAI

Ruim 20 jaar geleden is Acai Europa opgericht met als doel Acai in Europa te introduceren en duurzame, gezonde voeding te promoten.
Lees meer 

2002

2006

Oprichting Acai Events

De festivals in Nederland en België maken kennis met onbekende fruitsoorten én, … Acai bowls!
Lees meer 

2006

2008

Missie & commitment

Joost en Jean Pierre besluiten dat het gezonde smoothies en Acai bowls overal beschikbaar moeten worden en zetten een aparte horeca en retail divisie op.
Lees meer 

2008

2011

Acai online shop live

Het lijkt nu zo normaal, maar even voor de tijdsgeest: Instagram was bijvoorbeeld nét opgericht.  De Acai online shop was wederom vooruitstrevend en groeide net ietsje langzamer dan insta 😉
Lees meer 

2011

2012

Samenwerking Vitamix

Bij de beste Acai bowls horen de beste blenders. Een stragegische maar ook persoonlijke relatie is geboren.
Lees meer 

2012

2013

Samenwerking EKO plaza

WOW! Na 10 jaar hard werken eindelijk een landelijke retail keten die ervoor kiest om kwalitatief hoogwaardige en  Biologische Acai op te nemen. 
Lees meer 

2013

2014

De Acai foodtrucks gaan hun eigen weg

Acai in de Benelux wordt groter en groter. De perfecte tfijd om Events en foodservice te splitsen voor extra focus
Lees meer 

2014

2016

Productinnovatie !

Acai Benelux heeft een techniek ontwikkeld waarmee we complete vrijheid hebben op het gebied van receptuur. Er zal gepraat worden over een tijdperk voor en na deze productinnovatie.
Lees meer 

2016

2017

Europese Vegan innovation award voor Acai Europa

We waren onze tijd minimaal 10 jaar te ver vooruit, maar 2017 is de tijd om op een team samen te stellen.
Lees meer 

2017

2020

Corona pandemie

Het was een ramp voor iedereen en natuurlijk ook voor Acai Benelux. Toch was het mooi te zien dat door trouwe relaties en partnerschappen we er samen gezond en wel doorheen zijn gekomen. 
Lees meer 

2020

2023

Nieuw platform

Nederland en Beligë maken kennis met de nieuwe Acai online shop met abonnementen voor consumenten en bedrijven. Vanaf nu worden de vriezers thuis automatisch gevuld met de beste premium en biologische Acai, smoothie packs en bowl packs. Weg met alle karige smoothies uit de reguliere supermarkt!

Lees meer 

2023

2030

Ultimatum verdrag van Acai

  • Wereldvrede
  • Einde aan armoede
  • Klimaatbalans
  • iedereen gezond, fit en gelukkig
2030

2002

Oprichting ACAI

Ruim 20 jaar geleden in 2002, trokken Hanns en Pascal de stoute schoenen aan en besloten Acai naar Europa te halen.

Ze leerde elkaar kennen tijdens hun studie project in Zuid Amerika en raakte geïnspireerd door de Acai bes en het Non Wood Forest Product project. In het kort: Het N.W.F.P. stimuleert de bevolking van de amazone om hun omgeving duurzaam te exploiteren zonder houtkap. Acai groeit wild in de amazone en wordt wild geplukt. Hoe meer acai we eten hoe groter de kans dat het economisch aantrekkelijker is om het bos te laten staan ten opzichte van houtkap, sojaplantage of veeteelt.

Acai was in 2002 nog niet verkrijgbaar en al helemaal niet bekend. De reden daarvoor was wellicht ook dat het in 2002 nog echt een andere wereld was en iedereen de opvatting had dat gezonde voeding voor konijnen was.

De liefde voor de heerlijke smaak van Acai, de positieve impact maar ook de passie voor gezonde en pure voeding heeft de mannen het doorzettingsvermogen gegeven om de lange hobbelige route te nemen om Acai en gezonde biologische smoothies en bowls succesvol te maken in Europa.

Van alle anekdotes, avonturen, voor en tegenspoed over de jaren zouden we inmiddels een op z'n minst grappig boek kunnen schrijven.

Alle inzichten over de evolutionaire krachten tussen de zwakte van de mens voor hoog calorisch voedsel en het grootgeld in de voedingsmiddelenindustrie, geven ons dagelijks meer energie om te doen wat we doen en om gezonde duurzame voeding bij de mensen te brengen.

2006

Oprichting Acai events

Met fruitsoorten als bijvoorbeeld Acai, Caju, Pitanga en Goiba was het flink aanpoten begin 2000 in Nederland en Belgie. Dus,.... Joost besloot om een event catering bedrijfje te beginnen.

Een festival in 2005 zag er nog wel wat anders uit dan nu. Witte tenten, weinig aankleding en het F&B aanbod bestond letterlijk uit: friet, hamburgers, fanta, cola, bier en sóms wijn.

Ruimte voor verbetering dacht Joost en richtte Acai events op. De mobiele juicebar met exotische fruitsoorten en natuurlijk Acai bowls. Echt de early day's waren het. Alle vrienden en vrienden van, kwamen helpen. Het was een super leuke, wilde en leerzame tijd.

Binnen no time was de juicebar een groot succes en na enkele jaren deden we rond de 120 grote festivaldagen per jaar met Acai Events.

Nederland en Belgie ontdekte exotisch fruitsoorten die ze nog niet kende en ontwikkelde de de taste voor Acai bowls. Die toen nog 'Acai na tigela' werden genoemd, want een bowl bestond ook nog niet.

2008

Missie en commitment

In de early day's bestond er nog geen diepvries logistiek netwerk. Dus,... Joost reed zelf rond in zijn gele Acai diepvries busje om de Acai bij de pioniers te brengen die in 2008 al Acai thuis wilde hebben.

Van Groningen tot Knokke voor één doosje Acai. Daar was natuurlijk geen droog brood aan te verdienen maar hey,.. je moet ergens beginnen. Het waren ook allemaal leuke contacten. Mensen sprongen een gat in de lucht dat het überhaupt al verkrijgbaar was.

Jean Pierre was een van de meest trouwe afnemers. Livia, zijn liefde komt uit Manaus en kon al niet zo goed zonder Acai natuurlijk. Hoe romantisch om altijd Acai in huis te hebben om een Acai na tigela te maken voor je liefje. Ja,.. Jean Pierre heeft het zo'n beetje uitgevonden.

Joost en Jean Pierre werden beste vrienden. Jean Pierre raakte net zo gepassioneerd door Acai en wilde ook positief impactvol ondernemen. Hij bood aan om te helpen bij het groot brengen van Acai in Nederland en Belgie. Vanaf dat moment was Acai Benelux tweekoppig. Een geschenk voor ons en voor jou, want deze samenwerking bleek zeer vruchtbaar, was absoluut nodig om de nodige hobbels te overkomen en heeft ons gebracht waar we nu zijn.

2011

Acai online shop live

Het was net voor de "superfood hipe" en de Iphone 1 (de eerste telefoon met gangbaar internet) bestond pas 3 Jaar. 80% van de Nederlanders en Belgen liep nog rond met een Nokia, Blackberry of misschien wel helemaal geen mobiele telefoon. Niet echt het juiste klimaat voor een online winkel voor exotisch fruit en gezonde vruchten, maar we dachten er in ieder geval een weg te vinden naar de mensen die wél Açaí wilde.

Samenwerking met Vitamix

Samenwerking met Vitamix volgt

Samenwerking EKOplaza

Samenwerking EKOplaza tekst volgt

De Acai foodtrucks gaan hun eigen weg

De Acai foodtrucks gaan hun eigen weg tekst volgt

Productinnovatie !

Productinnovatie ! tekst volgt

Europese Vegan innovation award voor Acai Europa

Europese Vegan innovation award voor Acai Europa tekst volgt

Corona pandemie

Corona pandemie tekst volgt

Nieuw platform live

Nieuw platform live tekst volgt